InvesterenInvesteren in een recreatiewoning op de uitbreiding van Buitenhof de Leistert levert louter voordelen op. Woningeigenaren genieten van heerlijke vakanties met familie en vrienden in het veelzijdige Limburg, dé populairste vakantieprovincie van Nederland voor bungalowvakanties! De verhuur van uw recreatiewoning levert daarnaast ook nog eens mooie rendementen op. Recreatiepark de Leistert verzorgd op professionele wijze het beheer en de verhuur van de woning. Hierdoor kunt u dus lekker achteroverleunen en profiteren van een zorgeloze investering!

Investeren op een bestaand en succesvol vakantiepark

Recreatiepark De Leistert is al jarenlang een begrip in de regio en daarbuiten en Buitenhof de Leistert wordt sinds 2011 succesvol in de markt gezet. Hierdoor profiteert u van de sterke merknaam en lift u mee op het succes van een bestaand en beproeft verhuurconcept. Door middel van een gedegen marketingstrategie en de samenwerking met diverse landelijke touroperator wordt de bezetting van de woningen geoptimaliseerd.

Toekomstgericht

Recreatiepark de Leistert investeert continu in de kwaliteit van het vakantiepark en de recreatiewoningen. Zo worden er regelmatig nieuwe voorzieningen toegevoegd. Daarnaast besteedt de Leistert veel aandacht aan het onderhoud van de groenvoorzieningen, wegen en meer. Dit alles om ervoor te zorgen dat het park ook in de toekomst bij de top van de Nederlandse vakantieparken hoort!

Prachtige huizen op een uitstekend onderhouden park. Huisje erg schoon en compleet – Zoover beoordeling (september 2018)

Verhuur, beheer en rendement

Recreatiepark de Leistert verzorgt op professionele wijze het onderhoud en beheer van het gehele park en de individuele percelen. Door haar jarenlange ervaring is uw investering in goede handen.

Om de verhuurresultaten te optimaliseren werkt Recreatiepark de Leistert samen met diverse landelijke touroperators, waaronder Roompot Reizen. Een formule die zijn succes inmiddels heeft bewezen en garant staat voor enthousiaste en tevreden gasten. U kunt uw recreatiewoning op verschillende manieren gebruiken:

  • Combinatie van verhuur en eigen gebruik

Indien u optimaal wilt genieten van uw recreatiewoning en ook aantrekkelijke verhuuropbrengsten wilt generen, dan kunt u maatwerk afspraken maken. Het aantal dagen eigen gebruik is mogelijk tot 60 dagen.

  • Volledige verhuur

Voor optimale verhuurresultaten stelt u de recreatiewoning het gehele jaar ter beschikking voor de verhuur.

Verhuur van uw recreatiewoning

Ten behoeve van de verhuur van uw recreatiewoning tekent u een verhuurbemiddelingsovereenkomst met Buitenhof de Leistert B.V. Bij deze overeenkomst kunt u de duur en omvang van het eigen gebruik zelf bepalen, met een maximum van 60 dagen. Buiten de perioden van eigen gebruik zal de recreatiewoning voor u worden verhuurd. U ontvangt voor de daadwerkelijk verhuurde perioden een netto huuropbrengst. Deze netto huuropbrengst komt tot stand door de gerealiseerde huuropbrengsten te verminderen met de verhuurbemiddelingsvergoeding (22%). U ontvangt van Buitenhof de Leistert B.V. de netto huuropbrengst inclusief 9% BTW.

Inventaris in relatie tot verhuur

Er zijn exclusieve en hoogwaardige inventarispakketten voor de recreatiewoningen ontworpen en samengesteld. Kopers hebben de keuze uit een tweetal lijnen “Sun” en “Sky”. Het gebruik van deze inventarislijnen is verplicht met als doel het beoogde kwaliteitsniveau in de verhuur te waarborgen en de slagvaardigheid in het beheer te garanderen.

Gegarandeerde huuropbrengsten

U kunt tevens kiezen voor een gegarandeerde huuropbrengst. Deze is 100% gegarandeerd en niet afhankelijk van de feitelijke huuropbrengsten.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over deze mogelijkheden en de rendementen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Wij lichten het een en ander graag persoonlijk toe.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke bedrag kan je investeren in een vakantiewoning?

Op het vakantiepark Buitenhof de Leistert kunt u investeren in een vakantiewoning vanaf circa € 80.000 eigen vermogen 4 persoons Kids Special. De rest van het aankoopbedrag kan gefinancierd worden met behulp van een hypothecaire lening. Er ontstaat dan tevens een aantrekkelijk hefboomeffect. Onze adviseurs kunnen hier meer informatie over verschaffen.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Wat zijn de voordelen van het investeren in een vakantiepark?

Indien u een vakantiewoning koopt op een vakantiepark biedt dit een aantal voordelen. In de meeste gevallen hoeft u de woning niet zelf te verhuren. Ook wordt het beheer en het onderhoud van het park en de percelen vaak door het park zelf uitgevoerd. Hier heeft u dus geen omkijken naar. Wel zo prettig. Daarnaast beschikken de meeste vakantieparken over uitgebreide voorzieningen, ideaal wanneer u ook af en toe zelf wilt genieten van uw tweede huis.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Hoeveel rendement kan je uit de investering halen?

Het te behalen rendement op het eigen vermogen hangt af van een aantal zaken, waaronder de totale investering (koopsom woning inclusief inventaris) en de te behalen resultaten op deze investering (huuropbrengsten minus kosten). Over het algemeen wordt een rendement van 5% tot 6% als reëel gezien. Daarnaast bieden veel verkopers van vakantiewoningen tevens een gegarandeerd rendement aan. In dat geval zijn de huuropbrengsten 100% gegarandeerd en niet afhankelijk van de feitelijke huuropbrengsten.
Check altijd of de geboden rendementen haalbaar zijn en vraag, indien voorhanden, de rendementsberekening op. Vraag eventueel een second opinion aan of overleg met uw adviseur.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een vakantiehuisje?

Het aankopen van een tweede woning gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Het gaat om een grote investering en het is dan ook belangrijk om een goede en veilige keuze te maken. Let daarom bij de zoektocht naar een geschikte woning op een aantal zaken, zeker wanneer u de woning tevens wilt verhuren.

  • Locatie: bij de aankoop van een vakantiewoning voor de verhuur is het van belang om ook vanuit een commercieel oogpunt naar de investering te kijken. De locatie speelt dan een belangrijke rol. Kies voor een populaire toeristische bestemming om zeker te zien van goede verhuurinkomsten.
  • Erfpacht of eigen grond: staat de recreatiewoning op eigen grond of moet er erfpacht worden betaald? In het laatste geval kunnen de kosten flink oplopen wanneer de huurprijs voor de grond eenzijdig wordt verhoogd.
  • Bouwmethode: welke bouwmethode wordt toegepast? Over het algemeen zijn stenen recreatiewoningen solider gebouwd, onderhoudsvriendelijker en duurzamer. Een chalet kan vaak na 10 jaar volledig worden afgeschreven terwijl een stenen recreatiewoning veel langer meegaat.
  • Verhuurorganisatie: in de meeste gevallen wordt de verhuur van een vakantiehuisje dat is gelegen op een vakantiepark geregeld door de betrokken verhuurorganisatie. Om een goed rendement te behalen is het van belang dat de bezetting van de woning optimaal is. Check dus of de organisatie hun zaken op orde heeft en lees de huurovereenkomst goed door.
  • Additionele kosten: naast de aankoopprijs zijn er vaak additionele kosten gemoeid bij de aankoop van een recreatiewoning. Denk hierbij aan onderhoudskosten, kosten voor gas, water en licht en verzekeringen. Vraag daarom altijd naar een uitgebreid kostenoverzicht voor een goed beeld van deze bijkomende kosten.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Hoe werkt de financiering van een vakantiewoning?

Een vakantiewoning financieren kan slechts bij een beperkt aantal geldverstrekkers. Daarnaast hanteren deze partijen verschillende financieringsvoorwaarden. In de meeste gevallen moet een deel van de recreatiewoning met eigen geld betaald worden. Ook deze percentages verschillen per bank, maar over het algemeen ligt het aandeel eigen vermogen tussen de 30 tot 40% van de aankoopsom. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Kan ik de BTW op de aankoop van een vakantiehuis terugvorderen?

Als u overweegt om een vakantiewoning aan te schaffen is het van belang om te weten wat de fiscale behandeling is van uw woning. Als u als Nederlandse of Belgische eigenaar de woning geheel of gedeeltelijk verhuurt in het kader van het vakantiebestedingsbedrijf, vormt de exploitatie een onderneming voor de omzetbelasting. In dat geval kunt u – afhankelijk van het gebruik – alle in de koopprijs van de woning en inventaris begrepen omzetbelasting of een deel daarvan van de Belastingdienst terugontvangen. De investering in de vakantiewoning kan dan dus tot 21% lager uitvallen. Voor meer informatie over de fiscale aspecten van de aankoop van een recreatiewoning verwijzen wij u naar de brochure ‘Algemene verkoopinformatie fase 3’.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Vanaf prijzen per woningtype