Recreatiewoning kopen LimburgEen recreatiewoning kopen in Limburg? Investeren in een vakantiehuis doet u bij Buitenhof de Leistert. Koop een nieuwbouw woning op dit succesvolle recreatiepark en geniet van een uitstekend rendement.

Een Limburgs vakantiepark, te midden van schitterende groene natuurgebieden. De centrale ligging maakt Buitenhof de Leistert een geschikte en populaire uitvalsbasis om de gehele omgeving te verkennen. Het park biedt diverse soorten recreatiewoningen te koop aan voor particuliere en zakelijke investeerders.

Brochure aanvragen

Een recreatiewoning kopen in Limburg bij Buitenhof de Leistert

Wie een recreatiewoning wilt kopen in Limburg, is natuurlijk op zoek naar een veilige optie. Investeren in een chalet waar weinig tot geen risico aan verbonden is. Vanwege de populariteit en het succes van het park kunt u rekenen op een uitstekend rendement. Investeren in een woning bij Buitenhof de Leistert biedt allerlei voordelen, met onder meer:

 • Een succesvolle formule die zich in de praktijk bewezen heeft;
 • Geprognosticeerd rendement tot 6% (gebaseerd op reeds gerealiseerde verhuuropbrengsten);
 • Investeren in een gevestigd vakantiepark met uitgebreide voorzieningen;
 • Buitenhof de Leistert ontvangt ieder jaar weer vele tevreden gasten die vaak terugkomen;
 • Uitstekende waarderingen op verschillende beoordelingssites;
 • Centrale ligging in een natuurrijke omgeving in Limburg;
 • Het verhuur, onderhoud en beheer van het huis wordt verzorgd door het vakantiepark zelf;
 • Vakantiehuizen in verschillende groottes en uitvoeringen: 4-, 6-, 8-, 10- of 12-persoons;
 • De mogelijkheid om te kiezen voor een huurgarantie, waarbij u gedurende 5 jaar een vaste huuropbrengst ontvangt.

Reviewer Niki: “Mooi ruim huis welke gewoon goed schoon was. Erg leuk park met een geweldig nieuw restaurant met binnen speeltuin in jungle-thema! We hebben een super leuke vakantie gehad en zijn erg tevreden met onze keuze om na een paar jaar weer eens terug te gaan. Er is veel veranderd met nieuwe speeltoestellen en een grotere zwemvijver, ideaal met deze temperaturen! We hebben alweer geboekt voor volgend jaar 😊. Echt een aanrader!”. (Zoover beoordeling, augustus 2018)

Vakantiewoning te koop in de tuin van Limburg

Buitenhof de Leistert ligt in de gemeente Leudal, ook wel bekend als de ‘tuin van Limburg’ dankzij de groene, natuurrijke omgeving. Investeerders kunnen meeliften op het succes van dit populaire park door te investeren in een van de huizen. Eigenaren ontvangen namelijk aantrekkelijke verhuuropbrengsten.

Natuurlijk kunt u ook gewoon vakantie komen vieren in het door u aangeschafte vakantiehuis. Er zijn diverse soorten huizen te koop, waaronder moderne recreatiewoningen in eigentijdse stijl en boerderijen die in typisch Limburgse architectuur gebouwd worden.

Reviewer Anouk: “Heel aangenaam verblijf gehad. Mooie moderne huisjes die voldoen aan onze eisen, gezin met twee jonge kinderen. Veel speelmogelijkheden in speeltuin, zwembad en recreatieteam. Leuk terras in de zon.” (Zoover beoordeling, maart 2019)

Populairste provincie voor bungalowvakanties

Limburg is al decennialang een toeristische top provincie. Kijkende naar het aantal overnachtingen in vakantieparken in Nederland, staat de provincie op nummer één. Door de groeiende economie en vergrijzing wordt daarnaast verwacht dat de vraag in de komende jaren verder zal toenemen. Een positieve ontwikkeling waar onder andere vakantieparken in Limburg en ook Buitenhof de Leistert van zullen profiteren.

Strategische ligging

De Nederlandse Randstad, het Duitse Roergebied (meer dan 50% van alle Duitse vakanties naar NL) en de Belgische stedelijke gebieden Antwerpen en Brussel liggen op 1 tot 1,5 uur reisafstand van De Leistert. Een haast onuitputtelijk potentieel voor korte en langere vakanties.

De provincie Limburg is vooral zeer populair bij onze Belgische buren. Ook op Buitenhof de Leistert is het aandeel Belgische gasten zeer groot. Hierdoor worden de hoogseizoen periodes verlengd en worden de bezetting en verhuuropbrengsten van de recreatiewoningen verder geoptimaliseerd.

Een succesvol park met hoge waarderingen

Een recreatiewoning kopen op Buitenhof de Leistert is een betrekkelijk veilige manier van investeren. Zo kunt u, gelet op het succes van het park, rekenen op een uitstekend rendement. Verder heeft u ook geen omkijken naar het verhuur, onderhoud en beheer van uw vakantiehuis.

Recreatiepark de Leistert heeft inmiddels vele jaren ervaring met het op professionele wijze beheren van het vakantiepark. Het recreatiepark verzorgt het onderhoud van het vakantiehuis zelf. Om de verhuur van de huizen te optimaliseren werkt De Leistert samen met enkele touroperators die op landelijk niveau actief zijn, zoals Roompot Reizen.

Reviewer Muriel: “Gastronomische bungalow is zeer goed ingericht. Zeker bij mooi weer is het fantastisch om zelf te BBQ’en bij minder warm weer is er terrasverwarming. We waren met een familie-vriendengroep aanwezig (leeftijd tss 3 en 80 jaar) en iedereen was heel enthousiast! We komen zeker nog eens terug!” (Zoover beoordeling, april 2019)

Park met uitstekende beoordelingen

Aan gasten is er dus geen gebrek. Buitenhof de Leistert wordt dan ook regelmatig uitstekend gewaardeerd op zoover.nl, bungalowspecials.nl en andere beoordelingssites. Tevens heeft het resort enkele prijzen in ontvangst mogen nemen, zoals de Bungalow Specials Awards (een prijs die meerdere malen aan het resort is uitgereikt). Dit succes vormt een belangrijke factor voor het rendement dat investeerders ontvangen.

Reviewer Iris: “Goed georganiseerd vakantie park. Van alles te doen en voor de kinderen is de animatie super. Wij zijn geweest met kinderen van 2, 8 en 14 jaar oud en de oudste 2 hebben we bijna niet gezien. Wij hebben gekozen voor een huisje en we hadden bijna alle luxe van thuis! Als er iets was werd er meteen wat aan gedaan. Speciaal voor onze jongste is er een traphekje geplaatst en de klink van de slaapkamer omhoog gezet. Wij hebben voor volgend jaar alweer geboekt!” (Zoover beoordeling, november 2018).

Investeren in een recreatiewoning op Buitenhof de Leistert: de mogelijkheden

Wanneer u een recreatiewoning koopt op Buitenhof de Leistert, kunt u de woning op verschillende manieren gebruiken. Bij een combinatie van verhuur en eigen gebruik bepalen investeerders zelf hoeveel dagen zij gebruik willen maken van hun recreatiewoning (met een maximum van 60 dagen). Op deze manier kunnen zij optimaal genieten van hun chalet en daarnaast aantrekkelijke verhuuropbrengsten realiseren.

Wie kiest voor de meest optimale verhuurresultaten stelt de recreatiewoning het gehele jaar ter beschikking voor de verhuur. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een huurgarantie. De huuropbrengsten zijn dan 100% en niet afhankelijk van de daadwerkelijke opbrengsten. Kortom nog meer zekerheid bij de aankoop van een nieuwbouw recreatiewoning in Limburg.

Vraag de brochure aan voor meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of prijzen en wilt u meer informatie ontvangen over het investeren in een vakantiewoning op Buitenhof de Leistert? Vraag dan gerust de brochure aan. Of kom langs in het infocentrum in de modelwoning tijdens een van de infodagen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 046 411 3290 en staan u graag te woord.

Brochure aanvragen

Veelgestelde vragen

Vanaf welke bedrag kan je investeren in een vakantiewoning?

Op het vakantiepark Buitenhof de Leistert kunt u investeren in een vakantiewoning vanaf circa € 80.000 eigen vermogen 4 persoons Kids Special. De rest van het aankoopbedrag kan gefinancierd worden met behulp van een hypothecaire lening. Er ontstaat dan tevens een aantrekkelijk hefboomeffect. Onze adviseurs kunnen hier meer informatie over verschaffen.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Wat zijn de voordelen van het investeren in een vakantiepark?

Indien u een vakantiewoning koopt op een vakantiepark biedt dit een aantal voordelen. In de meeste gevallen hoeft u de woning niet zelf te verhuren. Ook wordt het beheer en het onderhoud van het park en de percelen vaak door het park zelf uitgevoerd. Hier heeft u dus geen omkijken naar. Wel zo prettig. Daarnaast beschikken de meeste vakantieparken over uitgebreide voorzieningen, ideaal wanneer u ook af en toe zelf wilt genieten van uw tweede huis.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Hoeveel rendement kan je uit de investering halen?

Het te behalen rendement op het eigen vermogen hangt af van een aantal zaken, waaronder de totale investering (koopsom woning inclusief inventaris) en de te behalen resultaten op deze investering (huuropbrengsten minus kosten). Over het algemeen wordt een rendement van 5% tot 6% als reëel gezien. Daarnaast bieden veel verkopers van vakantiewoningen tevens een gegarandeerd rendement aan. In dat geval zijn de huuropbrengsten 100% gegarandeerd en niet afhankelijk van de feitelijke huuropbrengsten.
Check altijd of de geboden rendementen haalbaar zijn en vraag, indien voorhanden, de rendementsberekening op. Vraag eventueel een second opinion aan of overleg met uw adviseur.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een vakantiehuisje?

Het aankopen van een tweede woning gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Het gaat om een grote investering en het is dan ook belangrijk om een goede en veilige keuze te maken. Let daarom bij de zoektocht naar een geschikte woning op een aantal zaken, zeker wanneer u de woning tevens wilt verhuren.

 • Locatie: bij de aankoop van een vakantiewoning voor de verhuur is het van belang om ook vanuit een commercieel oogpunt naar de investering te kijken. De locatie speelt dan een belangrijke rol. Kies voor een populaire toeristische bestemming om zeker te zien van goede verhuurinkomsten.
 • Erfpacht of eigen grond: staat de recreatiewoning op eigen grond of moet er erfpacht worden betaald? In het laatste geval kunnen de kosten flink oplopen wanneer de huurprijs voor de grond eenzijdig wordt verhoogd.
 • Bouwmethode: welke bouwmethode wordt toegepast? Over het algemeen zijn stenen recreatiewoningen solider gebouwd, onderhoudsvriendelijker en duurzamer. Een chalet kan vaak na 10 jaar volledig worden afgeschreven terwijl een stenen recreatiewoning veel langer meegaat.
 • Verhuurorganisatie: in de meeste gevallen wordt de verhuur van een vakantiehuisje dat is gelegen op een vakantiepark geregeld door de betrokken verhuurorganisatie. Om een goed rendement te behalen is het van belang dat de bezetting van de woning optimaal is. Check dus of de organisatie hun zaken op orde heeft en lees de huurovereenkomst goed door.
 • Additionele kosten: naast de aankoopprijs zijn er vaak additionele kosten gemoeid bij de aankoop van een recreatiewoning. Denk hierbij aan onderhoudskosten, kosten voor gas, water en licht en verzekeringen. Vraag daarom altijd naar een uitgebreid kostenoverzicht voor een goed beeld van deze bijkomende kosten.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Hoe werkt de financiering van een vakantiewoning?

Een vakantiewoning financieren kan slechts bij een beperkt aantal geldverstrekkers. Daarnaast hanteren deze partijen verschillende financieringsvoorwaarden. In de meeste gevallen moet een deel van de recreatiewoning met eigen geld betaald worden. Ook deze percentages verschillen per bank, maar over het algemeen ligt het aandeel eigen vermogen tussen de 30 tot 40% van de aankoopsom. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Kan ik de BTW op de aankoop van een vakantiehuis terugvorderen?

Als u overweegt om een vakantiewoning aan te schaffen is het van belang om te weten wat de fiscale behandeling is van uw woning. Als u als Nederlandse of Belgische eigenaar de woning geheel of gedeeltelijk verhuurt in het kader van het vakantiebestedingsbedrijf, vormt de exploitatie een onderneming voor de omzetbelasting. In dat geval kunt u – afhankelijk van het gebruik – alle in de koopprijs van de woning en inventaris begrepen omzetbelasting of een deel daarvan van de Belastingdienst terugontvangen. De investering in de vakantiewoning kan dan dus tot 21% lager uitvallen. Voor meer informatie over de fiscale aspecten van de aankoop van een recreatiewoning verwijzen wij u naar de brochure ‘Algemene verkoopinformatie fase 3’.

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.